U 17 č. počelo je takmičenje Belgrade Indoor Meeting, poslednja šansa za kvalifikacije na Svetsko prvenstvo u atletici.

Svečanu ceremoniju otvaranja Belgrade Indoor Meeting takmičenja otvorili su Goran Vesić i predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović. Prvo se čula himna republike Srbije Bože pravde, a potom su govore održali pojedinačno.

Video: Redportal.rs/Redportal.rs

- Dragi gosti i prijatelji, ispred Srpskog atletskog saveza želim da vas pozdravim i poželim dobrodošlicu na miting, koji je od Svetske federacije dobio status "silver" mitinga, želim da pozdravim više od 150 atletičara i njihovih trenera koji se ovde takmiče, veliki aplauz za njih. Želim da napomenem da je ovo zadnja šansa da se ispuni norma za Svetsko atletsko prvenstvo u Beogradu, tako da ko danas bude ispunio normu ostvariće rezultat za Svetsko prvenstvo - rekao je Jevrosimović i dodao:

- Želim da se zahvalim svima koji su pomogli, da naš san postane stvarnost, našem predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije, Ministarstvu omladine i sporta, gradu Beogradu, Olimpijskom komitetu i svim sponzorima. Želim vam da uživate u današnjem takmičenju, a takmičarima što bolje rezultate.

Video: Redportal.rs/Redportal.rs

- Dame i gospodo, danas je ovde 150 sportista, za 10 dana videćemo 1.450 sportista, i Beograd će biti svetski centar sporta i atletike. To je Beograd koji hoćemo. Hvala svima koji učestvuju u ovome i proglašavam Belgrade Indoor Meeting otvorenim - rekao je Vesić.

Video: Redportal.rs/Redportal.rs

Autor: redportal.rs

#Belgrade Indoor Meeting

#Goran Vesić

#Veselin Jevrosimović

#atletika