U toku je Svetsko prvenstvo u boksu koje je slavni bokser otvorio

Dan odmora za takmičare na Svetskom prvenstvu u olimpijskom boksu 2021. koje se održava u Beogradu pretvorio se u pravi praznik boksa, piše B92.net.

U maloj Areni koja je smeštena tik uz srpsku sportsku lepoticu održan je javni čas boksa čiji domaćini su bili predsednik AIBA Umar Kremlev i ambasadori AIBA, od legendarnog višestrukog boks šampiona sveta Roja Džonsa Juniora do nosilaca zlatnih odličja Egora Mehonceva, Roberta Kamarelja i Zeine Nasar.

- Zahvalan sam Bogu na tome što sam postao u životu i znam koliko znači borcima to što sam tu, što sam sa njima i što im prenosim moje znanje. Uživam u Beogradu, ljudi su fantastični, sve je savršeno. Bio sam i na košarkaškoj utakmici KK Partizan i nisam skoro bolju utakmicu gledao i doživeo takvo navijanje i atmosferu. Kada sam to video i doživeo u hali Pionir za koju sam čuo da je živa istorija košarke u ovoj zemlji, sada želim da i moj sin Roj Džons treći, koji je inače košarkaš, dođe u Beograd i igra ovde kod vas, jer mislim da je to najbolje mesto za njega - rekao je čuveni boks šampion Roj Džons Junior.

Nakon sesije, predsednik AIBA Kremljov je svim prisutnima poklonio rukavice.

Podsetimo, na sinoćnoj košarkaškoj utakmici između Partizana i Huventuda slavnom bokseru je predsednik crno-belih Ostoja Mijailović uručio dres.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Autor: B92.net / redportal.rs

#boks

#partizan

#roj džons junior

#svetsko prvenstvo u boksu