Srbija će biti domaćin SP u atletici

Kad se spoje mladost, volja, želja, kvalitet, energija i u svemu tome  momenat da jeodavno osetio slast velikog trijumfa, da je potvrđeni šampion, onda je budućnost nešto što se zove njegovim imenom. Temelje koje na novom poslovnom zadatku svakodnevno trasira su sa jasnom vizijom, imaju sliku koja obećava velika dela u vremenima koja nam slede.

U kraljici sportova njegovo ime zauvek će nositi prefiks šampion. Specijalista za trkena 400 metara sa preponama, nacionalni rekorder, osvajač medalja na svetskom ievropskom prvenstvu, 31 – godišnji Emir Bekrić sprema se za izazov karijere, sadaiz druge pozicije. Srčani, skromni, sa osmehom večitog dečaka, atleta koji je na Svetskom prvenstvu u Moskvi na otvorenom 2013. osvojio za Srbiju bronzu u disciplini 400 m prepone, sa rezultatom 48.05 ostavivši svetsku elitu iza svojih leđa,već dve godine predano radi na mestu pomoćnog saveznog selektora Srbije zamlađe kategorije i kao atletski trener.

Iskustvo i znanje koje iza sebe ima jedan od najboljih srpskih atletičara ikada sujedno od njegovih najjačih oružja u novom profesionalnom pozivu, kao i sposobnostda sav svoj kvalitet zna na pravi način da prenese novim takmičarima.

- Još pre nego sam odlučio da se penzionišem i zauvek kažem zbogomtakmičarskom pogonu, znao sam da će moj životni put i dalje ići istim stazama, da će atletska staza biti moja svakodnevnica kao što je bila i prethodne 22 godine. Jer zašto izlaziti iz onoga u čemu si skoro ceo život, iz onoga što je obeležilo tvoju mladost i period života na koji ćeš zauvek biti ponosan, iz onoga što poznaješ dosrži, a da si uz to spreman da sve ono što si doživeo, prošao, iskusio preneseš naone koji dolaze, koji sa istim žarom “kidaju staru” kao što sam i ja činio dve decenije. Odmah sam sebe pronašao u trenerskom pozivu, izuzetno mi prija i osećam se kaoda sam u novom poglavlju života u kome će se ponoviti šampionski dani koje sam već iskusio u prethodnom – objašnjava Emir Bekrić.

Moskovska noć, jedini belac u finalnoj trci svetskog šampionata, na kraju bronza i počasni krug sa srpskom zastavom oko vrata, zauvek će biti inspiracija mladimsnagama srpske atletike koje dolaze i sinonim zvezde sa večnim sjajem. Emiru će moskovska čarolija ostati najsrećniji trenutak prebogate karijere.

- Sa 22 godine, uz mukotrpan rad, odricanja, svakodnevne spartanske zadatke stigao sam te noći na Olimp. Zauvek ću biti ponosan na sve što sam učinio i ostvario uz pomoć roditelja, trenera, pre svega trenera Mirjane Stojanović koja je iz mene kao aktivnog sportiste izvukla sav potencijal i kvalitet i gurnula me u to šampionsko nebo.

U anale je otišao i trenutak pred sam početak trke kada je flomasterima na ruci ispisao: „Srbija zemlja ljubavi“ i pokazivao kamerama pred start.

- Da, Srbija je zemlja ljubavi. Uvek sam to tvrdio i tako će ostati dok sam živ. Nas pokreće emocija, strast, brižni smo i plemeniti, to smo mi. Uz sve to krasi nas i neverovatna hrabrost i genijalnost na kojima nam zavidi ceo svet. Kažu kako tako malobrojni, a tolika sportska sila, pa sve što je jedinstveno na ovoj planeti prisutno je u malim količinama, mi smo ta riznica najvećih vrednosti – kaže Bekrić.

Autor: redportal.rs

#Srbija

#atletika

#bekrić

#emir

#sp u beogradu

#uoči

#zemlja ljubavi