Ambasador je već tri i po godine u Srbiji

Ambasador Nemačke u Beogradu Tomas Šib posle tri i po godine provedene u Srbiji kaže da sa pravom može reći da je Srbija veoma zanimljiva zemlja, te da ona u Nemačkoj više nije neka tajna, interesantna destinacija, već sve poznatija.

Tomas Šib kaže da, otkako je u Srbiji, radi na promociji naše zemlje, kao i celokupna nemačka ambasada, da Nemcima rado lično preporučuje da posete našu zemlju, jer veruje da ona ima mnogo potencijala.

- Srbija je veoma zanimljiva zemlja u inače interesantnom regionu, sa komplikovanom istorijom. U Nemačkoj se iz ranijih vremena zna za bivšu Jugoslaviju, a pre svega za Hrvatsku, zbog mora. Srbija je manje poznata, ali svaki moj poznanik koji je bio jednom u Srbiji, oduševljen je i želi da se vrati. Nisam ni ja poznavao Srbiju ranije, ali me je oduševilo gostoprimistvo. Ovde se ljudi srdačno prihvataju. Supruga i ja smo se odmah osećali kao kod kuće. Beograd je uzbuljiv i veoma živ grad i raduje me što sam ovde - podelio je utiske i znanja o Srbiji za Tanjug Šib.

Autor: Tanjug AP

#Nemačka

#Srbija

#tomas šib