Ulica će biti u gradskoj opštini Palilula

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić izjavio je da je danas na 34. sednici Skupštine Grada Beograda usvojen predlog odluke da ulica na teritoriji gradske opštine Palilula dobije ime po akademiku, doktoru Vladeti Jerotiću.

– Sa posebnim zadovoljstvom mogu da kažem da je na današnjoj sednici Skupštine grada nakon moje inicijative usvojen predlog odluke da deo Dalmatinske ulice, koji počinje od Takovske ulice i završava se kod Ulice Džordža Vašingtona, promeni naziv i dobije nov, po akademiku Vladeti Jerotiću. Doktor psihijatrije, čuveni psihoterapeut, profesor univerziteta, filozof i književnik Vladeta Jerotić je to zaslužio. Zadužio nas je svojim delima i mi mu se na ovaj način odužujemo. Želimo da i buduće naraštaje upoznamo sa njegovim bogatim opusom i prenesemo im vrednosti koje je Vladeta Jerotić promovisao. Takođe, želja nam je bila da sačuvamo sećanje na Jerotića tako što će jedna ulica u gradu u kojem je živeo i radio poneti njegovo ime. Ujedno zahvaljujem predsedniku Aleksandru Vučiću na inicijativi da novobeogradska obala dobije naziv Obala jasenovačkih žrtava – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Gradonačelnik je istakao da je kao direktor Univerzitetske dečje klinike „Tiršova” bio u prilici da sarađuje sa Vladetom Jerotićem na projektu unapređenja rada te klinike.

– Vladeta Jerotić je ostavio neizbrisiv trag svojim radom i delima. Mi moramo da pamtimo kako njegovu posvećenost lečenju tako i njegov stvaralački opus. Zbog toga ćemo nastojati da u Beogradu uskoro dobije i spomenik – zaključio je prvi čovek Beograda.

Autor: blic.rs

#dobija ulicu

#u beogradu

#vladeta jerotic