Futsal reprezentacija iz Finske poleće na Svetsko prvenstvo

Futsal reprezentacija Srbije nalazi se u Finskoj, gde će sutra odigrati 2. utakmicu baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo. Prošle nedelje naši futsaleri su savladali Finsku rezultatom 1:0, a strelac pobedonosnog gola bio je Marko Pršić.

Ekipa koju vodi selektor Goran Ivančić ima priliku da nastavi niz učešća na velikim takmičenjima. Reprezentacija je podmlađena, ali kvalitet nije opao. Domaće prvenstvo je iznedrilo nove jako kvalitetne igrače. Jedan od njih je Pavle Pešić, koji je godinama u vrhu liste najboljih strelaca elitnog futsal takmičenja u Srbiji. Strahinja Petrov se ove godine oprobao u Italiji, što dovoljno govori o kvalitetu našeg futsala. Velika je šteta što se futsal igra u praznim halama, jer bi naši gledaoci ove godine mogli da vide, po mnogima, najboljeg futsal igrača Srbije - Marka Pršića.

Reprezentacija nije izgubila na iskustvu, jer su i dalje tu Tomić, Rakić, Simić itd. Sutra od 18 č. naši futsaleri igraju 2. utakmicu protiv Finske. Imaju prednost iz prvog meča i lepu šansu da odu na Svetsko prvenstvo.

Autor: redportal.rs

#Srbija

#futsal