Ima velikih iznenađenja

Borba za odlazak na Svetsko prvenstvo u Katar u Evropi je počela i bilo je mnogo uzbuđenja. Neke reprezentacije su zakazale, ali bilo je i onih koje su napravile veliko iznenađenje. Jermenija se može smatrati najvećim iznenađenjem jer posle 3 meča ima 9 bodova! Ukrajina se može smatrati za najveće negativno iznenađenje jer posle 3 odigrana meča nema pobedu.

U grupi A Portugal i Srbija imaju po 7 bodova, i čini se da neće imati konkurenciju u grupi za prva dva mesta. Portugal je favorit, ali se svi nadamo da će Srbija moći da napravi iznenađenje.

U grupi B Španija je posle remija sa Grčkom upisala 2 pobede i zauzela 1. mesto, ali Švedska ima 2 pobede iz 2 meča. U grupi C Italija i Švajcarska su zabeležile pobede, Italija 3, a Švajcarska 2 pobede u 2 odigrana meča. Upravo će te dve države u međusobnom meču odlučiti ko će direktno na SP.

U grupi D Francuska ima 7 bodova i čini se da će lako otići u Katar da brani titulu. Ukrajina ima samo 3 boda iz 3 meča i boriće se za baraž. U grupi E Belgija ima 7 bodova i izgleda da će lako u Katar, dok će se Vels i Češka boriti za 2. mesto.

U grupi F Danska ima 9 bodova uz gol razliku 14:0! Danci nisu primili gol na 3 meča i čini se da su sigurni putnici u Katar. Škotska, Izrael i Austrija će se boriti za 2. mesto i baraž.

U grupi G situacija je poprilično komplikovana. Turska ima 7 bodova na čelu grupe, dok Holandija, Crna Gora i Norveška imaju po 6 bodova i ovde se očekuje prava rovovska borba za SP.

U grupi H Hrvatska i Rusija imaju po 6 bodova, dok Slovačka ima 5. Biće i u ovoj grupi jako interesantno do kraja kvalifikacija. U grupi I vode Englezi sa 9 bodova iz 3 meča, dok je na drugom mestu Mađarska sa 7. Biće velika borba, pogotovo što se očekuje da se Poljska probudi na jesen.

U grupi J je najveće iznenađenje kvalifikacija. Jermenija posle 3 meča ima 9 bodova i nalazi se na 1. mestu ispred Nemačke koja je poražena od Severne Makedonije, a obe reprezentacije imaju po 6 bodova. Ukoliko se do kraja kvalifikacija desi iznenađenje i Nemci ne odu direktno na SP teško onoj reprezentaciji koja Nemačku dobije u baražu.

Naredni ciklus kvalifikacija je u septembru.

pročitajte još

PIKSI kao ANTIĆ! ⚽

Autor: redportal.rs

#Evropa

#fifa

#kvalifikacije

#svetsko prvenstvo

#uefa