Retka vrsta modernog fudbal

Kada se pogleda u istoriju fudbala može se videti da se retko dešavalo da igrači igraju za više od 2 ili 3 kluba u svojoj karijeri. Veliki broj igrača je igrao samo za 1 klub, ali situacija se drastično promenila. Danas je retkost da igrači igraju samo za 1 klub, da u njemu provedu čitavu svoju karijeru. Ipak, takvi igrači i danas postoje.

Liga šampiona je objavila listu igrača sa najviše nastupa za jedan klub, a da bi neko skupio toliki broj nastupa mora dugo godina da igra u 1 klubu:

IZVOR: TW / @ChampionsLeague

Na vrhu liste je nekadašnji igrač Milana Paolo Maldini koji je za ovaj klub sakupio neverovatnih 902 nastupa. Maldini je osvojio sve što se može osvojiti sa Milanom, a sada je i jedan od čelnika kluba. Drugi na listi je Havijer Zaneti koji je za Inter nastupio 858 puta i takođe osvojio sve trofeje.

Iza Zanetija je legenda Rome Frančesko Toti. To je čovek koji je pokazao neverovatnu vernost klubu iz Rima. Nikada nije otišao u neki od evropskih klubova kako bi osvajao trofeje, već je pokazao kolika je veličina. Toti je postao princ Rima i čovek koji u tom gradu može sve da sredi, jer kada nešto Papa ne može da izgura to može Frančesko Toti.

Interesantna je činjenica da je Totija prvi put u igru uveo Srbin Vujadin Boškov, kome je Toti večno bio zahvalan. Ovako je izgledao oproštaj Frančeska Totija, princa Rima. Stadion je plakao:

IZVOR: YT / AS Roma

IZVOR: YT / Madox

Sledeći igrač je legenda Barselone i možda najbolji igrač svih vremena Lionel Mesi koji celu seniorsku karijeru igra za Barsu. Do sada je sakupio 768 nastupa i ukoliko ostane u Barsi može da postane legenda svetskog fudbala. Jer imaće šansu da postane igrač sa najviše nastupa za jedan klub, a njegov oproštaj bi bio događaj veka u svetu fudbala.

Iza Mesija je legenda Reala Raul koji je za klub iz Madrida nastupio na 741 utakmici. Igrač Juventusa Del Pijero je za klub iz Torina odigrao 705 mečeva i bio tu kada je bilo najteže, ali kao i Raul nije igrao samo za jedan klub.

Autor: redportal.rs

#Mesi

#del pijero

#fudbal

#legende

#liga sampiona

#maldini

#raul

#toti

#vujadin boskov

#zaneti