"Mnogo je ljudske topline, napustila nas je osoba sposobna za veliku empatiju"

Doktorka Frančeska Bonifazi iz Sant'Orsole koja je lečila Sinišu Mihajlovića izjavila je da su ga u Italiji svi voleli dodajući da se on nikada nije plašio patnje i hrabro se suočio sa bolešću.

- Mnogo je patio, ali je mogao da prihvati krhkost koju mu je bolest nametnula - rekla je doktorka koja je lečila Mihajlovića nakon drugog ciklusa hemoterapije i transplantacije koštane srži, prenosi Pink.

Ona je rekla da je Siniša bio čovek koji je imao veliku volju da živi i voleo je život više od svega.

- Žena mu je bila bliska od prvog do poslednjeg trenutka, uvek. Arijana je bila žena koja mu je dala hrabrost i koja je upravljala porodicom u veoma teškoj fazi - navela je doktorka i dodala da su ga svi na odeljenju voleli:

- Svi su ga voleli uprkos tome što je bio lik sa snažnom, ponekad grubom ličnošću. Međutim, nikada se ni sa kim nije svađao i svi su ga voleli. Ovde svi s ljubavlju pričaju o tome. Mnogo je ljudske topline, napustila nas je osoba sposobna za veliku empatiju - rekla je ona.

Doktorka je izjavila da je transplantacija koštane srži jedna od najefikasnijih terapija protiv vrste leukemije koji je Siniša imao. Ona je navela da je Siniša pre više od nedelju dana ustao i hodao, i da je prešao mnogo kilometara peške.

Nažalost, dodala je ona, bolest se vratila i bila je veoma agresivna i otporna na lečenje.

Autor: PINK.RS

#Frančeska Bonifazi

#Siniša Mihajlović

#doktorka

#lečenje