U akciji je uhapšeno 11 osoba.

Grčka policija zaplenila je velike količine novca i narkotika prilikom hapšenja članova srpsko-hrvatskog kartela u Atini.

Uhapšen su zbog sumnje da su počinili krivično delo trgovina narkoticima.

Tokom pretresa stanova, policija je osim droge i oružja pronašla i eksploziv, opremu za pravljenje eksploziva i lažna dokumenta.

Kartel se sumnjiči za šverc velike količine kokaina i kanabisa iz Španije, a veruje se da su drogu švercovali u kutijama za deterdžent.

Članovi kriminalne bande uhapšeni su u saradnji sa američkom DEA, koja je policiji dostavila informacije o osumnjičenima. U akciji je uhapšeno 11 osoba, među kojima su čak šestoro njih poreklom iz Srbije i Hrvatske, trojica Grka i dve Grkinje, pišu grčki mediji.

Među uhapšenim Grcima su i nastavnici iz Atine, koji su, kako se veruje, uglavnom služili za čuvanje i dilovanje droge.

Grčka policija je proširila istragu i sada će u saradnji s apolicijama više država širom sveta istražiti da li su članovi ove bande uključeni u još neka krivična dela.

Među uhapšenima je i Srbin, koji važi za visokopozicioniranog člana kartela. Ovaj srpski državljanin, za kog tvrde da je visok dva metra, ranije je osuđivan zbog brojnih krivičnih dela, a takođe je bio član i paravojne formacije Škorpioni.

Reč je o kriminalnoj organizaciji čiji članovi imaju "debeo dosije", a hapšeni su uglavnom zbog šverca droge, a veruje se da su na ovaj način zaradili više od 250.000 evra.

Svi visokopozicionirani članovi kartela živeli su luksuznim životom i živeli su u iznajmljenim stanovima u predgrađu Atine, dok su za prevoz koristili skupocene automobile marke mercedes i bmw.

Autor: Telegraf.rs

#banda

#droga

#grupa