Bio zaposlen u radnji njenog oca i devojčicu je poznavao od rođenja

Aleksandar I, (38) koji je optužen za obljubu devojčice (12) iz Belotića biće vraćen u pritvor posle žalbe Višeg javnog tužilaštva u Šapcu na rešenje Višeg suda u ovom gradu kojim je 22. januara pušten na slobodu.

Apelacioni sud u Novom Sadu je preinačio odluku Višeg suda u Šapcu koji je odluku da Aleksandr I. bude pušten iz pritvora doneo nakon što je prvobitno Apelacioni sud uvažio njegovu žalbu na odluku o produženju pritvora i vratio ovom sudu na ponovno razmatranje.

- Ovo je velika pobeda za moje dete, za nas kao porodicu, ali i za sve buduće ljude koji, nažalost, prožive našu sudbinu! Ovo je ispravna odluka suda i hvala svima koji su nam pomogli i podržali nas na ovom veoma teškom životnom putu - kaže za Kurir otac oštećene devojčice.

Ovaj sud je prvobitno 11. januara doneo rešenje o produženju pritvora za 30 dana, ali je Aleksandar I. uložio žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu. Razmatrajući žalbu, sudsko veće je zaključilo "da je nejasno na osnovu čega prvostepeni sud zaključuje da su i nakon proteka vremena od šest meseci od događaja sećanja na isti i dalje sveža i da je uznemirenje javnosti takvog intenziteta da ugrožava nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka".

Odluka o prihvatanju žalbe i vraćanju predmet u Šabac na ponovno odlučivanje u Apelacionom sudu je doneta 17. januara, prenosi Telegraf.

U rešenju Višeg suda od 22. januara, posle kojeg je Aleksandar I. izašao na slobodu, navodi se da je "po logici stvari odnos javnosti prema navedenom događaju svakako izgubio na intenzitetu", njime se već mesecima ne bave mediji pa se ne može očekivati "bilo kakva reakcija javnosti u slučaju da se okrivljeni nađe na slobodi".

U junu prošle godine, Aleksandar I. je sa devojčicom i njenim ocem bio na slavlju u jednoj svečanoj sali u Bogatiću. U jednom trenutku je izveo devojčicu napolje da prošetaju i u mraku je napastvovao. Posle nekog vremena je pustio devojčicu koja se vratila na slavlje i ocu ispričala šta je doživela. Policija u Bogatiću je Aleksandra I. uhapsila iste noći posle intenzivne potrage i od tada je bio u pritvoru.

On je, inače, bio zaposlen u radnji njenog oca i devojčicu je poznavao od rođenja.

Autor: Telegraf / Dragan Grujić

#Bogatić

#obljuba

#vraćen u pritvor