Silovatelj je bio porodični prijatelj koji je čuvao dete

Ruska javnost smatra da ocu koji je ubio pedofila koji je silovao njegovu kćer od osam godina ne bi trebalo suditi za ubistvo.

Prema navodima policije, pedofil Oleg Sviridov (32) čuvao je snimke na mobilnom telefonu na kojima se vidi kako zlostavlja nekoliko dece u selu Vintai u ruskoj regiji Samari.

Radnik u fabrici raketnih motora Vjačeslav M. (34) bio je na piću sa Sviridovom kada je na njegovom mobilnom telefonu video snimke na kojima se vidi kako siluje njegovu kćer, koja sada ima 9 godina.

Napao je Sviridova, koji je ubrzo pobegao. Pedofil je naime bio blizak prijatelj Vjačeslavove porodice i u više navrata je čuvao devojčicu, pri čemu ju je seksualno zlostavljao.

Vjačeslav je silovanja prijavio lokalnoj policiji, koja je pokrenula potragu za Sviridovom, ali otac je uspeo da ga pronađe pre policije te ga je izbo nožem.

Otac je policiji rekao da se posvađao sa Sviridovom u šumi i da je tokom prepirke on "naleteo na nož". Kazao je kako nije imao nameru da ga ubije.

Telo pedofila pronađeno je u blizini sela u četvrtak, više od nedelju dana nakon što je Vjačeslav video snimke na mobilnom telefonu. Policija je uhapsila oca i pokrenula istragu celog slučaja, piše Daily Mail.

Izvori iz policije navode kako se na mobilnom telefonu ubijenog pedofila nalaze i snimci nasilnih silovanja drugih seoskih devojčica u dobi od 6 i 11 godina.

Meštani sela Vintai, ali i drugi ruski građani, traže da se Vjačeslavu ne sudi za ubistvo.

- On nije ubica, štitio je svoju kćer i našu decu. Svi su na njegovoj strani - rekao je jedan meštanin.

Za oca se zauzela i poznata ruska TV novinarka i bivša predsednička kandidatkinja Ksenija Sobčak.

- Svi roditelji će se zauzeti za ubicu pedofila - kazala je.

Autor: blic.rs / redportal.rs

#rus pedofila

#ruski pedofil

#ubio pedofila

#ubiti pedofila