Sumnjiči se da je naleteo na oca i dvoje dece na pešačkom prelazu

Krivično vanraspravno veće Prvog osnovnog suda u Beogradu uvažilo je prema saznanjima Kurira danas žalbu Prvog osnovnog javnog tužilaštva i upravo odredilo pritvor do 30 dana Lazaru G. (38) koji je osumnjičen da je na Karaburmi naleteo na oca i dvoje dece na pešačkom prelazu, od kojih je jedno dete preminulo, piše Kurir.

Prvo osnovno javno tužilaštvo, podsetimo, uložilo je danas žalbu na rešenje Prvog osnovnog suda kojim je odbijen predlog za određivanje pritvora Lazaru G. (38), koji je pregazio dva dečaka na Karaburmi, kao neosnovan, a kojim je sud osumnjičenom odredio meru zabrane napuštanja boravišta uz privremeno oduzimanje vozačke dozvole.

Jedan od dvojice dečaka koje je bahati vozač u nedelju uveče pokosio na Karaburmi, devetogodišnji Stefan B, juče je preminuo od posledica zadobijenih povreda.

U ulici Marijane Gregoran na Karaburmi i dalje stoje okupljeni građani kako bi izrazili tugu zbog devetogodišnjeg dečaka koji je poginuo i nezadovoljstvo što je vozač koji ga je automobilom udario na slobodi.

Protest je počeo sinoć, a vest da je preminuo dečak sa Karaburme na ulicu Marijane Gregoran na Karaburmi je izvela nekoliko stotina žitelja tog beogradskog naselja.

Podsetimo, Stefan i njegov petogodišnji brat prelazili su pešački prelaz u ulici Marijane Gregoran sa ocem kad je na njih velikom brzinom naleteo automobil koji je vozio Lazar G.

Autor: kurir.rs

#decak

#karaburna

#odredjen pritvor

#osumnjiceni

#pesacki prelaz

#preminuo