Na pitanje da li ima poruku za Putina, Kirilenko je odgovorio "da misli da nema smisla slati poruke bolesnoj osobi"

Gradonačelnik Donjecka kaže da bi se šanse da Rusija izvrši nuklearni napad mogle povećati ako Vladimir Putin lažno proglasi četiri ukrajinska regiona ruskim.

- Ukrajina mora biti spremna. Pribegavanje nuklearnoj opciji baciće Rusiju u ambis - rekao je ukrajinski guverner Pavlo Kirilenko za britanski Skaj.

Kirilenko je govorio o petodnevnom glasanju na lažnim referendumima o tome da li će se okupirani istočni i južni regioni Ukrajine pridružiti Rusiji.

Očekuje se da će rezultati, koji neće biti međunarodno priznati, otkriti pobedu zagovornika prisajedinjenja ukrajinskih teritorija Rusiji. Kirilenko navodi da taj potez neće promeniti ništa za Ukrajinu i da zemlja namerava da se bori za povratak svojih teritorija koje su okupirale ruske snage.

- Postoji i pretnja od hemijskog i drugog zabranjenog oružja za masovno uništenje. Dugo su ulagani napori da se ljudi evakuišu iz područja fronta kako bi se smanjila izloženost takvim pretnjama. Ukrajina takođe jača svoju odbranu u regionu Donjecka kako bi sprečila rusko napredovanje i kontranapade. To se dešava na različitim frontovima u Donjecku u dve važne bitke - rekao je ukrajinski guverner.

Na pitanje da li ima poruku za Putina, Kirilenko je odgovorio "da misli da nema smisla slati poruke bolesnoj osobi". Ali kaže da ima poruku za sve Ruse.

- Rusi imaju izbor – ili da dođu na teritoriju Ukrajine i da umru, da se vrate bez delova tela ili da završe u zatvoru ili mogu da ustanu protiv režima u Rusiji - rekao je Kirilenko za Skaj.

Autor: redportal.rs

#Nuklearni napad

#Ukrajinski guverner

#donjeck

#rusija