Da li je koristite?

Pampas je iz porodice je trava, a vodi poreklo iz Južne Amerike, tačnije, Argentine, Urugvaja i južnog dela Brazila. Dobio je ime prema travnatim stepama na jugoistoku Južne Amerike, koje se nazivaju pampasi.

Trava je žbunastog oblika, a njeni cvetovi su poput perija, što je čini prelepim izborom kada je dekoracija u pitanju, piše Magazin Novosti.

Svaku prostoriju može da pretvori u glamuroznu, a minimalistički beli zidovi izgledaće potpuno drugačije uz amo jednu stabiljku pampsa 🤩🤩🤩.

U Evropu je doneta krajem 18. ili početkom 19. veka kada i počinje da se koristi u dekorativne svrhe.

Pampas će svakom dvorištu dati vedrinu i poseban izged cvetovima različith boja. Može da dostigne visinu i do 2 i po metra. Ukoliko se odlučite za čuvanje pampasa u domu, svaku prostoriju može da učini posebnom.

Ova biljka je već nekoliko sezona na prvom mestu kada je izbor dekoracije enterijera u pitanju. Možete je naći u cvećarama. Odaberite idealnu vazu za svoj pampas i svaku prostoriju će učiniti kao iz kataloga.

BOHO ENTERIJER

Pored bež, u modernom enterijeru nežno roze zidovi ili detalji igraju važnu ulogu. Elegantna, moderna i prijatna roze u kombinaciji sa smeđim bojama pampasa dala bi svakoj prostorji notu boho stila.

Autor: magazin.novosti.rs

#boho

#enterijer

#pampas