Na pitanje šta misli o majčinstvu, kraljica Elizabeta je rekla: "Za to smo stvoreni."

Kraljica Elizabeta II umrla je u dubokoj starosti. Za mnoge Britance i druge obožavaoce kraljevske porodice, čini se da je već dobro poznaju. Časopis „Britanski magazin” (Britajn Magazin) izdvojio je nekoliko anegdota koje kraljicu prikazuju u neformalnom svetlu i koje dobro pokazuju njen karakter i šarm.

U krugu zamka Hajkler, poznatijeg kao Dauntonska opatija, čovek je popravljao pokvarenu prikolicu kada je čuo kako ga poznati glas pita: "Mogu li da ti pomognem?“ Kraljica je sa maramom oko glave šetala psa. Bila je jedna od onih gostiju koji su uvek želeli da pomognu.

Kada je kraljica snimala svoje božićno obraćanje naciji, producent je postavio smešne slike na strateška mesta po prostoriji kako bi se uverio da se kraljica smeje. Nakon rođenja princa Endrua, kraljica se neko vreme nije pojavljivala u javnosti. Postala je toliko anonimna da je, kada se pojavila u pozorištu sa princom Filipom, dobila pogrešna mesta.

- Ne mogu da nosim bež jer ljudi neće znati ko sam - rekla je jednom kraljica.

Kraljičina torbica imala je neobičnu sekundarnu funkciju – služila je kao signalni uređaj. Ako ga stavi na sto, to bi značilo da će nestati za pet minuta. Ako je torbu prebacivala iz jedne ruke u drugu, to je značilo da bi sada želela da razgovara sa nekim drugim.

Četrdesetih godina na Malti je bilo mnogo zabava na kojima su se okupljali mornari i njihove žene. Ako je situacija na zabavi izmakla kontroli, princ Filip je princezu Elizabetu spustio na klavir kako bi je sačuvao od nevolja.

Jednog dana u junu 2011, kraljica je ručala u Vindzoru sa svojim jahačima. U jednom trenutku je rekla "Boing 747", a posle nekoliko minuta rekla "Erbas". Palata je blizu aerodroma Hitrou, a kraljica je mogla da prepozna avione po zvuku.

Kada se rodila Margaret Rouz, njena sestra, princeza Elizabeta, rekla je: "Zvaću je Bud", objašnjavajući da dete još nije ličilo na ružu. Dok je putovao po Kanadi 1950. godine, princ Filip je jurio svoju ženu kroz voz noseći lažne proteze. Na pitanje šta misli o majčinstvu, kraljica Elizabeta je rekla: "Za to smo stvoreni."

Autor: redportal.rs

#Kraljica Elizabeta

#Zanimljivosti