Sećamo se barda srpskog glumišta

Velikan Nikola Simić, pozorišni, televizijski i filmski glumac, preminuo je na današnji dan 2014. godine u Beogradu. Iza njega ostaju brojne uloge koje su obeležile srpsku kinematografiju.

IZVOR: TW / @whateva_bro

Poznat je i po tome što je sinhronizacijama crtanih filmova na srpski "pozajmljivao" glas Dušku Dugoušku, Mikelanđelu i Sekaču u Nindža kornjačama, Megatronu, Blustriku i Čipu Čejsu u Transformersima.

Film po kojem ga gledaoci najradije pamte jeste Tesna koža. On u ovom ostvarenju tumači Dimitrija Mitu Pantića, koji radi kao mlađi referent u državnom preduzeću. Njegov šef je prevrtljiv, sklon prevarama i malverzacijama što je Pantića dovodilo do ludila i uvek mu se činilo da mu je načinjena velika nepravda. Težak privatni život i nevolje na poslu uticale su na to da Dimitrije prolazi kroz razne avanture u borbi za neko bolje sutra.

Živeo je i aktivno radio do svoje 80. godine. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a 14. novembra 2014. održana je i komemoracija u njegovu čast, na kojoj su govorile mnoge njegove cenjene kolege i prijatelji.

Autor: redportal.rs

#Nikola Simić

#godišnjica smrti

#na današnji dan