Evo koje greške ne bismo trebali da pravimo

Većinu namirnica koje kupimo automatski stavljamo u fružider, misleći da je to najbolji način za njihovo čuvanje. Međutim, neke namirnice će izgubiti ukus, miris ili će propasti ili stvrdnuti se kada se skladište u frižideru, prenosi magazin.novosti.rs.

Recimo, paradajz može izgubiti na punoći ukusa jer hladan vazduh zaustavlja proces sazrevanja. Zato bi najbolje bilo ovo povrće čuvati na sobnoj temperaturi.

Takođe, izbegavajte čuvanje belog luka u frižideru jer će s vremenom krenuti da klija i postati gumen. Zato ga držite na suvom i manje hladnom mestu.

Loša ideja je čuvanje krompira u frižideru - hladniji vazduh pretvara skrob u šećer, zbog čega ovo povrće poprima slatkast ukus. Kao i beli luk, krompir je bolje čuvati na manje hladnom i mračnom mestu.

Med izbegavajte da čuvate u frižideru, kako se ne bi šećer kristalizovao. Čuvajte ga na sobnoj temperaturi, a zanimljivo je da ova slatka namirnica nema rok trajanja.

Maslinovo ulje u frižideru menja sastav i postaje veoma gusto, pa i njega treba da čuvate na mračnom i ne tako hladnom mestu.

Autor: magazin.novosti.rs

#frizider

#hrana

#maslinovo ulje

#med