I spavaća soba treba da se uredi kako treba

Ma koliko pažnje da posvećujemo uređenju našeg doma, nikako ne smemo zaboraviti ni spavaću sobu. Upravo je ovo najbitnija prostorija u našem domu u kojoj tražimo mir i opuštanje i sakupljamo energiju da imamo snage za nove životne uspehe, pišu novosti.rs.

Sitnice i suveiri po policama. Nered čini ljude nesrećnima. Kada je reč o spavaćoj sobi, to su svi ukrasni predmeti, suveniri, a koji su manji od dinje. Dakle, za sobu koja treba da budejednostavna i spokojna, zamenite zbirku malih školjakikoje ste izronili na godišnjem odmoru za nešto veći, dramatičniji uzorak ukrasa, ali jednog.

Provokativna umetnička dela. Držite svoju umetničku kolekciju tog tipa u dnevnoj sobi tako da svi vaši prijatelji znaju kako ste pametni, profinjeni i umetnički potkovani. Neka vaše spavaća soba bude zona bez ironije i provokacija. Napravite od nje utočište dobrih vibracija. Ovo je prostor da se smirite i srećni započnete i završite svoj dan. Neka vam dan bude radostan.

Tepih. Ako se probudite sa upaljenim grlom, svrbom očiju ili natečenim nosom, postoje šanse da ste alergični na nešto u vašoj spavaćoj sobi, a jedan od krivaca za to su grinje. Grinje živi u mekanim materijalima kao što su tepisi. Stoga preporučljivo je da pod ne prekrivate u potpunosti tepihom, već stavite male tepihe uz krevet, jer manje tepiha znači manje alergena.

Svetle boje. Svi volimo jarke, svetle boje spavaćih soba nisu praktične, ponajviše ako ste skloni nesanici. Svetle boje nas aktiviraju, tako da je preporučljivo da ih zamenite plavim ili nekim smirujućim tonovima koji podstiču spavanje. Bitno je da prevladava umirujuća i opuštajuća atmosfera.

Lagane providne zavese. Svi nekako preferiramo bele providne zavese koje viore na povetarcu … ali njima je ipak mesto u dnevnoj sobi. U spavaćoj sobi, tama je glavni protagonist, što znači, deblje zavese koju propuštaju manje svetla. Svetlosno onečišćenje sa uličnih svetala i susednih domova može uznemiriti vaš dnevni odnosno noćni ritam i nepovoljno uticati na vaše zdravlje.

Autor: magazin.novosti.rs

#soba

#spavaca soba

#spavanje