Evo koje biljke su prihvatljive 🤔

Biljke u kupatilu i nisu tako čest prizor. Okolina tamo je pomalo nestabilna, temperature i vlažnost se menjaju, puno je ili premalo svetlosti, prozori su premali, a sa druge strane, biljke su odličan dodatak za kupatilo.

Čine je ugodnijom i poboljšavaju njen izgled, ali i kvalitet vazduha.

Prema feng šuiju preporučeno je držati biljke u kupatilu jer se na taj način razbija loša energija u prostoriji u kojoj se "čistimo" i "skidamo najgore sa sebe".

Iako svaka biljka ne može preživeti uslove u kupatilu, srećom postoje one kojima su kupatila sasvim prihvatljivo okruženje.

Najvažnije pitanje je - o kojim biljkama se radi?

Ako ste ponosni vlasnik kupatila koja ima barem mali izvor svetlosti, biljke će u jednoj takvoj prostoriji biti pun pogodak. Čak i u najmanjim kupatilima jedna će mala biljka napraviti veliku razliku.

Bitno je da birate biljke koje mogu da uspeveju u toplom i vlažnom okruženju, ali i koje dobro podnose stalne promene temperatura koje su u kupatilu neizbežne.

Prilikom odabira biljaka za kupatilo na umu imajte 3 ključna faktora - slabu svetlost, visoku vlagu i temperaturne promene. Na popisu biljaka koje će proći ovaj test su između ostalih: svekrvin jezik, aloe vera, jedarce, bambus, đavolji bršljan, zlatni puzavac, zračna biljka i kalateja.

Kada odaberete biljku, jednu ili njih više, možete biti sigurni da ste pronašli jednostavan način kako oživeti i osvežiti kupatilo sa samo malo zelenila.

Autor: Nezavisne.com

#biljke

#kupatilo

#svetlsot