Pica je omiljeno jelo mnogih ljudi. Jedemo i volimo različite vrste pica, ali uživanje je svima zajedničko. 😁 Kada rešimo da kod kuće napravimo picu za svoje voljene i sebe obično pravimo grešku za koju nismo ni znali. U pitanju je greška pri pečenju.
Voditelj emisije i šef Aleksis Konran je objašnjavao koji je najbolji način za spremanje ovog jela, bilo da je kupovno ili domaće, pa je tako otkrio i da ono što svi radimo, a to je da picu pečemo u rerni, zapravo uništava. Kako šef kaže, kada se ovako peče testo je gnjecavo iznutra, a spolja za tren postaje tvrdo i praktično nejestivo.
Tako je otkrio da ključ za najukusniju picu - kod koje je testo vazdušasto, korica hrskava i sastojci na površini savršeno "otopljeni", jeste pleh za gril.
Šta treba da uradite?
Jednostavno dobro zagrejte ovaj pleh u rerni, dok ne postane toliko vreo da se bukvalno puši od vreline. Na njega položite kupljenu picu i pustite da se lagano peče na toploti, da se testo lagano diže, a sastojci postepeno tope. Kolika je razlika dokazao je i tako što je ispekao 2 identične pice na 2 različita načina - jednu je ispekao u rerni, a drugi na zagrejanom plehu za gril. Degustatori u emisiji su se složili - ova druga je neuporedivo ukusnija...
NIKOLA JOKIĆ postao TATA 👶🎉🎊
Autor: mondo.rs / redportal.rs