Svi je pravimo 😲

Iako nas i dalje prati lepo vreme, leto je na izmaku i očekuje se da vrlo brzo dođe do promene i da temperatura padne. Samim tim, menjamo navike, pa se okrećemo toplijim napicima. Tu je, naravno, čaj najbolji napitak koji nam može mnogo pomoći da se zagrejemo, ali i da preventivno delujemo.

Ali neke greške ne treba praviti pri kuvanju. Jedna je pogotovo važna.

Ne treba da se koristi ključala voda.

Poznati i profesionalni kušač hrane, Martin Isark smatra da nikako ne bi trebalo da koristite ključalu vodu za pravljenje tradicionalnog čaja jer će se tako izgubiti njegov ukus, prema njegovim rečima "ništa neće biti bolji od vode iz kupusa". Navodi da je potrebno da se voda ohladi na 80 stepeni. On je objasnio da je ključala voda samo mit o pravljenju čaja.

Previše vruća voda ubiće poželjne ukuse i nijanse čaja.

Autor: magazin.novosti.rs / redportal.rs

#caj

#greska

#kuvanje caja