Da biste probali najbolje riblje čorbe, morate videti kako cela GODINA teče

Drugog dana Drinske regate, već tradicionalno, održava se i Takmičenje u kuvanju roblje čorbe u Perućcu, a Red Portal se nalazi na licu mesta, tako da su neki od nas u stanju da te čorbe i probaju. 😄

Ovo takmičenje se održava na reci Vrelo, koja je jedna od najkraćih reka u Evropi, budući da ima svega 365 metara u dužini, pa je zbog toga često i šaljivo nazovaju Godinom.

Foto: redportal.rs/redportal.rs

U razgovoru sa organizatorom otkrivamo kako je došlo do ideje za održavanje ovog takmičenja, kao i neke zanimljivosti koje su vezane za njega.

Koliko godina se već održava ovo takmičenje i da li je nešto zanimljivo vezano za ovu manifestaciju?

Ovo je 13. godina kako se održava Takmičenje u robljoj čorbi u Perićcu. Ideja je potekla iz činjenice da ovde u erućcu postoji ribnjak pastrmke koji je drugi po veličini u Srbiji, ali i po rečici Vrelo koja je baš autentična po pastrmci, tako da se takmičenje održava tik uz nju, pored same obale.

Šta je cilj manifestacije?

Pre svega druženje, naravno, ali i promovisanje Perućca kao turističkog mesta. On u poslednje vreme poprima okvire mesta koje postaje regionalni turistički centar na nivou Srbije, ali i šire.

Foto: redportal.rs/redportal.rs

Koliko ekipa se prijavilo na ovogodišnje takmičenje?

Ove godine se prijavilo 29 ekipa, do toga ima dosta ekipa sa strane. Naravno, ima dosta ljudi iz Perućca i Bajine bašte, ali me raduje što je veliki broj njih došao sa strane. Imamo čak i neke ekipe iz Surdulice, Subotice, dakle iz svih krajeva Srbije.

Postoje li određena pravila za takmičare kada je u pitanju način kuvanja čorbe i odabir ribe?

Pa nema nekih određenih pravila, može da se koristi i morska i rečna riba. Ponavljam, ova manifestacija nije samo takmičarskog karaktera, više je zabavnog karaktera jer je suština u druženju.

Foto: redportal.rs/redportal.rs

Koliko vremena takmičari imaju da pripreme svoju najukusniju čorbu?

Okvirno vreme je oko 3 do 3 i po sata. Dakle, vreme za kuvanje je od 3 do 6, eventualno pola 7 popodne i to je to.

Šta očekuje pobednike ovogodišnjeg takmičenja?

Pobednike očekuju mnoge vredne nagrade. To su pehari, medalje i ostale nagrade koje obezbeđuju sponzori.

Za kraj, šta biste poručili čitaocima Red Portala?

Da ako već nisu svraćali na riblju čorbu u Perućcu, sledeće godine ne propuste nipošto!

Ne znamo za vas, ali dok smo spremali ovaj tekst, nama iz redakcije se prijela riblja čorba, tako da definitivno ovo sledeće godine ovo nećemo smeti da propustimo. 😄

Bilo kako bilo, naši reporteri na terenu su na visini zadatka i kad ne jedu riblju čorbu 😆, tako da ćemo vas obaveštavati o narednim dešavanjima na ovogodišnjoj Drinskoj regati i narednih dana. 😅😂😁

pročitajte još

Zelena detoks supa 🥣

Autor: redportal.rs

#Riblja Čorba

#drinska regata

#perućac

#takmičenje u kuvanju riblje čorbe