Možete li zamisliti meksičke specijalitete bez mesa?

Poznati američki lanac restorana meksičke brze hrane Tako Bel planira da u svoju ponudu uključi proizvode u kojima neće biti mesa. Makar ne pravog mesa.

Alternativa za meso biće predstavljena u onome što se naziva Cravetarian Taco.

Napravljen od iseckanog sira čedar, zelene salate, paradajza i pavlake, ovaj hrskavi obrok služi se u ljusci kukuruza i sličan je originalnom Crunchi Taco Supreme.

Novi takos biće, za početak, dostupan u Tako Bel restoranu u južnoj Kaliforniji od 29. aprila pa sve dok traju zalihe, a potencijalno će se proširiti i na druge restorane na nacionalnom nivou, ali i širom sveta.

Tako Bel ovim postaje najnoviji lanac koji pojačava napore za upotrebu alternativnog mesa. Ovaj lanac restorana takođe radi na zasebnom alternativnom proteinu sa kompanijom Beyond Meat, kako su objavili u januaru.

I drugi lanci brze hrane u SAD, poput Burger King, Dunkin ’, Pizza Hut, Del Taco i White Castle takođe su se udružili sa proizvođačima mesa biljnog porekla Beyond Meat kako bi u svoj meni uvrstili obroke koji će biti prilagođeni veganima.

Izvršni direktor Tako Bela Mark King rekao je Blumbergu prošle godine da će ovaj lanac prihvatiti alternativne proteine nakon što su prethodno izjavili da će se držati samo isticanja sopstvenih vegetarijanskih opcija. Kako vidimo kroz saradnju sa Beyong Meat, deluje da su se odrekli te prvobitne strategije.

Tržište alternativnog mesa na ovaj način nastavlja da se širi na globalnom nivou.

Autor: redportal.rs

#tako bel

#tako bel vegan

#tako bel vegani

#tako bel veganima

#tako bel veganski

#tako bela

#tako belom

#tako bleu

#takosi

#veganski burito