Košta 8,7 dolara, a crva možete i da izvadite 🤣

Japanski suvenir koji je sve šokirao je hemijska olovka sa živim parazitom koji pliva unutar nje.

Anisakis je rod valjkastog crva koji zaraze razne vrste riba i mogu izazvati anisakiasis - parazitsku infekciju digestivnog trakta kod ljudi koji jedu sirove ili nedovoljno kuvane morske plodove ukoliko se nađu u njima njihove larve.

Foto: Twitter.com/@tada2547

Kako kažu korisnici Tvitera ovu olovku su smislili preduzetnici u japanskoj prefekturi Koči, koja je osim po poljoprivrednom razvoju poznata i po svojoj ribolovnoj tradiciji.

Ova bizarna olovka se prodaje za 8,7 dolara. Parazit unutar olovke je živ i prilično aktivan od 4 do 5 dana, nakon čega postaje neaktivniji i na kraju umire. Naravno, crva možete izvaditi kad god poželite, ili prosto gledati kako raste i umire unutar olovke. 🤣

IZVOR: TW / @tada2547

Inače, Japan je jedno od područja na svetu gde su slučajevi zaraze ovim larvama jako česti zbog konzumiranja sirovih plodova mora. Ukoliko se zarazite, za nekoliko sati crvi će da se zaglavi u crevnom zidu i tu i umire. Imunološki sistem reaguje i imune ćelije okružuju crve formirajući loptu koja može i da blokira probavni sistem. Ovo sve uzrokuje jako veliki bol u stomaku i povraćanje larvi.

Možete li da zamislite polaganje ispita sa ovakvom olovkom. 🤢🤮

IZVOR: TW / @tada2547

pročitajte još

Ukida se Yahoo Answers

Autor: redportal.rs

#Crv

#Japan

#Japanski suvenir

#hemijska olovka sa živim crvom

#valjkasti crv