U Srbiji skoro 60 odsto stanovništva gojazno 😱

Dr Saša Plećević, poznatiji kao Dr Feelgood, bio je jedan od gostiju u današnjoj emisiji Razvlačenje, na RED TV-u, gde je sa Pandom i Filipom govorio o zdravom načinu života i gledaocima dao nekoliko bitnih saveta za zdravu ishranu.

Saša Plećević je prvo na svom primeru ilustrovao zdrave navike i rekao da kada ustane prvo popije čašu vode sobne temperature, a nakon toga uzima probiotik posle čega sledi trening, odnosno trčanje u periodu od 30 minuta tokom kojih pređe oko 5 kilometara. Tek nakon svih ovih aktivnosti sledi doručak.

IZVOR: YT / RED TV

Pre doručka, prema doktorovim rečima, poželjno je prošetati nekoliko minuta i treba izbegavati kafu, koja se pije tek nakon jela, nikako na prazan stomak.

U Srbiji skoro 60 odsto stanovništva je gojazno, a posledica gojaznosti najčešće je, osim nezdrave ishrane, nedostatak sna. Naime, ukoliko ne spavate dovoljno ili ne ležete na vreme, to će znatno uticati na vašu kilažu. Doktor savetuje da pre spavanja isključite sva svetla i ne gledate u telefon, već utonete u san.

Foto: Printscreen RED TV

Greška koju često prvimo jeste i ispijanje vode neposredno pre obroka, tokom njega ili odmah nakon njega. O ovoj temi smo već govorili i više o njoj možete saznati u tekstu ispod:

Dr Feelgood je veoma aktivan na društvenim mrežama gde nesebično deli pregršt saveta koji vam mogu pomoći ukoliko želite da promenite životne navike i počnete zdravije da se hranite. U videu koji smo mi izdvojili Saša Plećević govorio je o slanoj hrani koja je prepuna šereća!

View this post on Instagram

A post shared by Zona Zdravlja by dr.Feelgood (@zona_zdravlja)

IZVOR: IG / @zona_zdravlja

Autor: redportal.rs

#dr feelgood

#hrana

#razvlačenje

#red tv

#život