Pored povrede glave, ona ima i modrice različite starosti 😱😱😱

Nezapamćeni slučaj je odjeknuo Hrvatskom. Naime, objavljeno je da je dvoipogodišnja devojčica brutalno povređena. Ima teško nagnječenje mozga, ali i ostatka glave. U sredu je prebačena iz bolnice u Novoj Gradiški u zagrebačku Klaićevu. Devojčica je operisana i sada je na intenzivnoj, priključena je na respirator i vitalno ugrožena. Kako je Index nezvanično saznao iz te bolnice, šanse za preživljavanje deteta su, nažalost, male.

Zbog ozbiljnosti povreda, lekari sumnjaju da je dete premlaćeno, a pored povrede glave ona ima i modrice različite starosti. Devojčica je ubrzo nakon rođenja oduzeta porodici i data udomiteljima, ali u novembru je vraćena u biološku porodicu, u okolini Nove Gradiške.

Policija je pokrenula istragu kako bi utvrdili kako je došlo do povreda. Nju je majka dovela u bolnicu i rekla da je pala i povredila se. Porodica ima još 3 dece. Ona su za sada izdvojena iz porodice, i kod njih nisu primećene povrede, ali će danas obaviti pregled u bolnici.

- Dete je bilo smešteno u udomiteljsku porodicu. U vreme izdvajanja roditelji nisu bili u braku. Venčali su se i sredili stambene prilike, došlo je do poboljšanja uslova. U 11. mesecu smo se odlučili vratiti dete u biološku porodicu. Određen je nadzor nad roditeljima - rekao je Branko Medunić, direktor Centra za socijalnu zaštitu Nova Gradiška.

- Majka je kod nas bila pre nekoliko dana sa detetom, nismo uočili nikakve ozlede. Nemoguće je predvideti takve stvari. Dete je bilo sklono autoagresiji, da li je to sama uradila, to će utvrditi lekari i policija. Nije se moglo utvrditi ni slutiti da bi dete bilo zanemarivano, a kamoli zlostavljano. Porodični su odnosi bili na neki način sređeni, kao i stambeni uslovi. Ništa nije ukazivalo na ovo. U istom domaćinstvu na spratu je i baka, skoro sa njima. Ni komšije nisu imale primedbe - rekao je Medunić.

Autor: redportal.rs

#devojčica

#glava

#mozak

#premlatiti

#smrskana glava