Držala u ruci smrtonosnu hobotnicu 😱

Samo zato što nešto izgleda slatko, ne znači da nije opasno!

Ovu rečenicu na teži način naučila je Tiktokerka Kejlin Filips, koja je objavila snimak kako se igra sa hobotnicom koja je iako mala i slatka, veoma smrtonosna.

Naravno, u trenutku snimanja scene, Kejlin nije imala predstavu o tome da joj je život praktično u opasnosti. Kako je to izgledalo, možete pogledati OVDE.

Ova devojka je prilikom odmora na Baliju snimila sebe u toku istraživanja plaže kako drži, kako je smatrala, preslatku hobotnicu. Tek nakon što je spustila životinju, saznala je koliko je stvorenje zaista opasno.

U snimku koji je objavila na TikToku nakon dokumentovanog susreta sa hobotnicom sa plavim prstenom nalazi se identifikovanje ove životinje kao jedne od smrtonosnih morskih stvorenja iz tog dela sveta.

Hobotnica sa plavim prstenom zapravo je sposobna da jednim ugrizom ubrizga otrov koji može biti smrtonosan za ljudski organizam. Ovaj otrov sadrži smrtonosni neurotoksin koji je sposoban da izazove zastoj disanja za samo nekoliko minuta. Ugriz ove hobotnice je dakle dovoljno moćan da ubije ljude, ali smrt nije sigurna i neizbežna.

Od kako je ovaj video postavljen, pregledan je preko 5,7 miliona puta na TikToku.

- Zapravo sam ih držala 2 istog dana. Pokušala sam da ih hranim pomorandžama punih 20 minuta - napisala je Kejlin u jednom od komentara. 😳 Takođe je napisala da je nakon što je saznala istinu o životinji plačući nazvala svog oca.

Nekoliko Tiktokera je u komentarima ostavilo korisne savete za Kejlin, ali za sve ostale ljude koji vole da sami istražuju morski svet.

- Saveti iz morske biologije / zoologije: Nikada nemojte uzimati, dodirivati ili jesti bilo šta jarkih boja. Bilo to životinja ili biljka - napisao je jedan korisnik.

Moglo bi se reći da je Kejlin imala više sreće nego pameti, ali je svakako ovo za nauk svima koji vole da putuju i istražuju prirodu da se bez znanja o detaljima ne treba upuštati u kontakt sa nepoznatim životinjama i biljkama.

Autor: redportal.rs

#Bali

#TikTok

#hobotinica

#hobotnice

#hobotnicu

#tiktoker

#tiktokerka

#tiktoku