Dritan Abazović predložio koncept manjinske vlade

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je danas da će ostavku podneti kada njegova vlada bude neuspešna, što, kako tvrdi, nije slučaj i istakao da ne razmišlja o formiranju stranke, piše Blic.

Krivokapić je na konferenciji za novinare, nakon što je lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović predložio koncept manjinske vlade, u kojoj ne bi bilo kadrova DF-a i DPS-a, rekao da su pred Crnom Gorom dva prirodna rešenja, unapređenje rada aktuelne vlade ili vanredni parlamentarni izbori u maju zajedno sa lokalnim izborima.

- Ne mogu da shvatim da neko kaže probaću sa manjinskom vladom, a ako ne uspe ostajemo do 2024. - rekao je Krivokapić.

On je tu jučerašnju izjavu Abazovića uporedio sa brakom.

- To je isto kao kad bih rekao ženi: sačekaj malo da vidim kako će mi biti sa ljubavnicom - rekao je premijer Krivokapić.

Ne spominjući njednom Abazovića, inače, potpredsednika aktuelne vlade i jedinog političara u izvršnoj vlasti, koji je do sada branio aktuelni kabinet i bio protiv njegove rekonstrukcije, Krivokapić je rekao:

- Sada je situacija da oni koji su me najviše kritikovali nisu podneli ovu inicijativu već oni koji su me najviše hvalili.

Na pitanje da komentariše poslednju veliku zaplenu kokaina u Crnoj Gori, Krivokapić je rekao da je konferencija za novinare specijalnog državnog tužioca od pre nekoliko dana najbolji dokaz šta SDT radi.

- Pogledajte te zamene teza. Ko koga štiti, zašto štiti...neka organi utvrde, sve je na SDT-u... - rekao je Krivokapić.

Autor: Blic

#Crna Gora

#Dritan Abazović

#Zdravko Krivokapic