Kakav je to Dritan, Dritan da te pitam 🤔

- Aktivni doprinos regionalnoj stabilnosti, miru i dijalogu je nešto što smo obećali kada smo pobedili na izborima. Drago mi je da godinu dana nakon istorijskih izbora mogu konstatovati da smo u tome istrajali i da je ova Vlada vodila prepoznatljivu dobrosusedsku politiku - istakao je potpredsednik Vlade dr Dritan Abazović tokom oproštajnog razgovora sa ambasadora tzv. Republike *Kosovo Iljberom Hisom, prenosi portal Volim Podgoricu.

Potpredsednik Abazović je naveo da odnose dve države obeležava dobra saradnja i zajednička evropska perspektiva. U tom smislu, Abazović je naglasio da je budućnost Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji i Alijansi, te da region još snažnije treba da se posveti unutrašnjim reformama koje će Zapadni Balkan učiniti ekonomski i bezbednosno stabilnijim mestom za život.

Abazović je naglasio da je u prethodnoj godini odnose dve zemlje obeležilo potpisivanje Sporazuma o međusobnom priznavanju isprava o osiguranju autoodgovornosti motornih vozila između Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore i Biroa osiguranja Republike Kosovo.

- Ukidanje plaćanja graničnog osiguranja, pokazalo se kao dobar potez pred aktuelnu turističku sezonu tokom koje su mnogi turisti sa Kosova posetili Crnu Goru i Ulcinj - zaključio je Abazović.

Autor: Volim Podgoricu

#Dritan Abazović

#Iljbera Hisa

#Kosovo i Metohija