Dritan Abazović sugerisao premijeru da ne potpiše Temeljni ugovor

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je da je znao da će premijer Krivokapić otići u Beograd, ali mu je i sugerisao da ne žuri sa potpisivanjem Temeljnog sporazuma sa SPC, prenose Vijesti.

Abazović ističe da je potrebno zaštititi državne interese Crne Gore i analizirati lepo Temeljni ugovor pre potpisivanja.

Istakao je da niko neće ponižavati Crnu Goru potpisivanjem ugovora u kojem Crna Gora neće biti zaštićena.

- Mi nemamo nikakav problem da se on potpiše, ali prije toga moramo da vidimo dokument, da ga izanaliziramo i da on bude u skladu sa svim standardima. To ne možemo da uradimo na neki brzinski način, da bi imali kvalitet. Ja ne mislim da ne treba na prepad potpisivati temeljne ugovore, drugo, da budem vrlo jasan interesi Crne Gore moraju biti u potpunosti zaštićeni, Crnu Goru niko neće ponižavati - rekao je Dritan Abazović.

Istakao je da nije bilo nikakvih drugih uslovljavanja.

- Država je odvojena od crkve, oni imaju svoj proces, autonoman i mi se radujemo što će Crna Gora dobiti novog mitropolita. Drugi proces je proces države i crkve koji treba da se zaokruži nakon Zakona o slobodi vjeroispovijesti potpisivanjem temeljnog ugovora - kaže Abazović.

Autor: redportal.rs

#Dritan

#Krivokapić

#abazović

#potpisivanje

#spc

#temeljni ugovor