Koristili udruženja za iznudu novca

Policija iz Gacka pronašla je i kaznila četiri osobe koja su se lažno predstavljale i nezakonito prikupljale prilog za udruženja koja okupljaju lica sa poteškoćama u razvoja, rečeno je u Policijskoj upravi Trebinje.

Portparol Policijske uprave Jovana Cvijetić pojasnila je da je reč o osobama iz Sarajeva A.M.O, S.DŽ, A.K. i A.B, koje su izjavile da skupljaju priloge za Udruženje Klub specijalnih sportova Drina iz Goražda i Udruženje roditelja dece i omladine sa posebnim potrebama Rastimo Zajedno iz Kozarske Dubice. Takođe, portparol Cvijetić je istakla:

Obavešteno je Okružno javno Tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se nastavi sa prikupljanjem operativnih saznanja, a da se lica sankcionišu za prekršaj neovlašteno prikupljanje dobrovoljnih priloga.

Apel na društvenim mrežama proteklih dana uputilo je i gatačko Udruženje roditelja dece i omladine sa posebnim potrebama Rastimo zajedno koji su istakli da nemaju nikakve veze sa ovim ljudima i zamolili sve da ne kupuju markice koje im se nude, te da sve to prijave policiji.

Autor: Nezavisne.com

#BiH

#Gacko

#udruženja