Ni najave za 2021. godinu nisu optimistične

Izvršni direktor Renoa Luka de Meo upozorio je na one koji su optimistični kada su u pitanju rezultati za 2021. godinu zato što nedostaje dosta elektronskih čipova. Samo u prošloj godini Reno je zabeležio gubitak od 9,7 miliona dolara.

Luka de Meo je postao izvršni direktor kompanije u julu, a trenutno razmišlja o mogućnostima povećanja profitabilnosti, s obzirom na to da su iz Renoa već doneli odluku da smanje cene svojih vozila.

Reno u ovim momentima ima brojne probleme, a jedan od glavnih su regulacije na emisiju štetnih gasova koje nameće Evropska unija, kao i to što glavni rivali poput PSA i Fijat Krajslera žele da naprave Stellantis, 4. najvećeg proizvođača automobila na svetu.

Svi proizvođači automobila su zabeležili tešku 2020. godinu, sa tim da postoji rast u prodaji premijum verzija automobila u Kini krajem godine.

Kako sada stvari stoje, Reno će biti primoran da u ovoj godini smanji proizvodnju automobila za čak 100.000 komada, a gubici su zabeleženi čak i pre pandemije, tj u 2019. godini.

Autor: redportal.rs

#2020. godina

#2021. godina

#Nisan

#reno