Prvo tražio lek za smirenje bez recepta

Neidentifikovana osoba ukrala je juče oko 15 č, u opštini Palilula u Nišu iz jedne apoteke, kutiju udruženja NURDOR u kojoj se prikupljao dobrovoljni prilog za lečenje dece obolele od raka.

Lopov je normalno ušao u apoteku, a kada se radnica nije nalazila pored kutije, ščepao je i ubrzanim koracima napustio apoteku. Snimak krađe je objavljen na Fejsbuku kako bi se lopov lakše identifikovao.

IZVOR: FB / Jelena Ristic

- On je kratko vreme pre krađe već bio u apoteci gde je čekao red i onda pokušao da kupi lek za smirenje, ali mu ga radnica nije dala jer nije imao recept i izveštaj lekara. Pošto nije dobio lek, on je izašao napolje i posmatrao sa spoljne strane apoteke, a onda, kada se radnica pomerila od kutije, obavljajući druge poslove, ušetao, ukrao kutiju i pobegao. Da li je pokušaj kupovine leka bez recepta i izveštaja lekara bio samo trik da bi osmotrio situaciju ili je u trenutku dobio ideju da počini krađu, biće utvrđeno po njegovom pronalasku - kaže izvor za Novosti.

U policiji je potvrđeno da intenzivno rade na identifikaciji i pronalasku počinioca, a o celom slučaju je obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Autor: redportal.rs

#NURDOR

#apoteka

#deca obolela od raka

#krađa