Orlovi hrabro gaze ka Evropskom prvenstvu

Rukometaši reprezentacije Srbije ostvarili su sjajan rezultat u 1. fazi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Mađarskoj i Slovačkoj 2022. godine.

Oni su nakon 3 odigrane utakmice ostvarili 2 pobede i 1 remi protiv ljutih protivnika.

Već u prvoj utakmici rukometaši Srbije su napravili senzaciju pobedivši jednu od najboljih rukometnih reprezentacija sveta - Francusku i to rezultatom 27-24.

View this post on Instagram

A post shared by Rukometni savez Srbije (@rukometnisavez)

IZVOR: IG / @rukometnisavez

Mora se istaći da je Francuska, kao najtrofejnija selekcija sveta, došla u Zrenjanin u najjačem sastavu, dok je Srbija igrala bez nekolicine standardnih igrača.

Nakon fantastične pobede protiv Francuske u Zrenjaninu, rukometaši Srbije su na gostojućem terenu u Kreteju uspeli da sačuvaju bod protiv Francuza odigranim remijem 26-26.

Posle odigrana 2 sjajna meča, sinoć su rukometaši Srbije ostvarili pobedu protiv Grčke rezultatom 31-21 i tako obezbedili 1. mesto u grupi sa osvojenih 5 bodova.

View this post on Instagram

A post shared by Rukometni savez Srbije (@rukometnisavez)

IZVOR: IG / @rukometnisavez

Sledi pauza u kvalifikacijama, čiji se nastavak očekuje u aprilu, kada će Srbija odigrati još jednu utakmicu protiv Grčke i dve protiv Belgije.

Jedan od najzasluženijih igrača je Bogdan Radivojević koji je odigrao sjajno sve 3 utakmice. Nedavno je dao intervju za Redportal.rs i istakao da mu je želja medalja sa reprezentacijom. Intervju možete pročitati u tekstu ispod:

Autor: redportal.rs

#Pobeda

#Reprezentacija Srbije

#Srbija

#evropsko prvenstvo

#rukomet