Dobitna je kombinacija pravilno negovati lice

Kao što je već poznato čista koža je savršeno platno na kojem možete započeti rutinu nege kože lica. Odnosno, pre nego što započnete, nanećete serume, hidratantnu kremu, kremu za sunčanje itd. Sa aktivnim sastojcima.

Samo tako ćete kožu vašeg lica dovesti do savršenstva - redovnom i pedantnom negom. Usporićete i starenje ovim procesom, tako da je dobitna kombinacija pravilno negovati lice.

Foto: Unsplash.com

Prvi korak - Da biste očistili lice omiljenim sredstvom za čišćenje, onim koje odgovara tipu i potrebama vaše kože. Čišćenjem temeljito očistite pore od šminke, prljavštine, znoja, masnoće (sebuma), prašine, istovremeno pripremajući kožu za sledeće korake. Sledeći korak; Tonik / tonirajući losion koji je u suštini prvi proizvod koji možete naneti na kožu nakon čišćenja, a zatim nastaviti sa suštinom i ostalim proizvodima.

Ali gde toner pomaže vašoj koži? U stvari, tonik / tonirajući losion, pomaže u produbljivanju čišćenja kože lica. Zahvaljujući koncentrovanoj formuli aktivnih sastojaka kao što su AHA, retinol, salicilna kiselina, vitamini itd., Uklanja svu prljavštinu, mrtve ćelije, ostatke sebuma ili šminke / sapuna koji ostanu na koži nakon čišćenja ili čak nakon čišćenja vodom ili slavine, pripremajući kožu da prihvati sledeće proizvode za negu. Na ovaj način, toner takođe pomaže u održavanju pH ravnoteže kože, koja može biti poremećena.

Foto: Unsplash.com

Takođe, u zavisnosti od sastava tonera koji odaberete da udovolji potrebama vaše kože, toneri mogu da se vlaže (održavaju nivo vlage u koži), vrše nežno piling (uklanjaju mrtve ćelije), uklanjaju ulje, smanjite pojavu pora, ponudite još više sjaja, pripremajući kožu da bolje i dublje upije sastojke proizvoda za negu koji će uslediti.

Kako se jednostavno koristi: Umočite pamučnu vatu tonikom i natapajte je po celom licu, vratu i dekolteu.

Foto: Unsplash.com

Ono na šta biste u svakom slučaju trebalo obratiti pažnju jeste da odaberete ovaj toner koji odgovara potrebama vaše kože. Drugačiji toner ćete odabrati ako imate kožu sklonu aknama (odaberite onu sa salicilnom kiselinom), drugi ako na svojoj koži vidite beživotan izgled i želite joj vratiti izgubljeni sjaj (proverite vitaminom C ili glikolnom kiselinom), drugu ako imate suvu ili zrelu kožu itd.

Autor: redportal.rs

#koža lica

#lice

#nega

#nega lica