Čuveni TikTok doktor Karan Radžan ponovo dao zanimljiv savet

Poznati doktor Karan Radžan koji je tokom protekle godine postao zvezda društvene mreže TikTok, pre svega zahvaljujući svojim neobičnim savetima, među koje spada objašnjenje zašto ne treba nameštati krevet ujutru i šta je to zapravo deža vi fenomen, ponovo je privukao pažnju korisnika mreže. Ovoga puta, ni manje ni više. objašnjenjem zašto zube treba prati pre doručka.

Iako se u ovoj video-objavi prvo našalio šeretski primećujući da je bolje prati zube pre nego za vreme doručka jer onda nećete znati šta da radite 🙄, ubrzo je došlo pravo objašnjenje.

- Kada perete zube pre doručka preko gleđi postavljate zaštitnu barijeru koja sprečava da je kiseline iz hrane oštećuju. To posebno važi za sokove od pomorandže i slične - objasnio je lekar, dodavši da ovim postupkom sprečavamo stvaranje veće količine pljuvačke što pogoduje razvoju bakterija.

Po njegovim rečima, pranje zuba posle doručka zapravo može prekriti gleđ kiselinama iz hrane, što može dovesti do njenog slabljenja.

Nismo sigurni koliko će se ovaj njegov savet usvojiti, budući da nemali broj ljudi ne želi da im doručak ima ukus paste za zube, ali, ne treba ovu priču ni skroz odbaciti jer svakako ima smisla.

Autor: redportal.rs

#doručak

#dr karan radžan

#pranje zuba