Prosečna osoba na praznicima dobije 1-2 kilograma

Tako je došlo ponovo, ovo doba godine koje ima sinonim prehrambeni višak. Klasični dani kada ćete pomisliti - hajde draga, praznik je, a za praznike se jede i to ćete učiniti bez da vas iko zaustavi.

Prosečna osoba na praznicima dobije 1-2 kilograma. Malo pića koje teče - ove godine ćete ga možda sačuvati jer nema izlaza -, malo melomakarone za seriju na tanjiru - ovo bez ičega -, malo porodičnih obroka „za dobro“, i da budete tu neposredno pre Svetla i osvetljenje shvatate da je dovoljno 10 dana da se popete do broja u pantalonama.

Foto: pexels.com

Zato ovog puta, ako ne želite da padnete još godinu dana u ovaj začarani krug prekomerne konzumacije šećera i soli, vodite računa i sprečite to. Trik je jednostavan i spasiće vas svih vrsta gorušice, loših probava, nadimanja i prejedanja. Možda zvuči prilično dosadno, ali neka samokontrola dođe u šolji čaja ove godine.

Pokušajte da pijete što više čaja. Umesto popodnevnog umakanja u čokoladne kolačiće, popijte čaj sa posebnim ukusom. Ljut, sa voćem, medom, cimetom, lešnikom, zagrejaće vas i zasladiti, obmanjujući vašu čežnju za nečim slatkim. Blagotvorna svojstva čaja - a posebno zelenog čaja - dobro su poznata.

Foto: Unsplash.com

Zato iskoristite raznolikost koja postoji, da uštedite neke beskorisne kalorije od slatkiša koje vam od jednog trenutka definitivno neće trebati. Uživajte u svemu umereno, popijte čaj po svom izboru pre svakog obroka i pokušajte da ne jedete posle 9 uveče.

Autor: redportal.rs

#dijeta

#ishrana

#zdrav život