Partizan gostuje Asvelu u okviru 2. kola Evrolige

Francuski košarkaš i nekadašnji kapiten Partizana Žofri Lovernj trenutko nastupa za Asvel iz Liona u najjačem evropskom takmičenju Evroligi.

U 1. kolu ovog takmičenja Crvena zvezda slavila je na svom terenu ubedljivom pobedom protiv Asvela, a pripadnicima crveno-belih smetala je tetovaža grba Partizana koju ovaj francuski košarkaš nosi na ruci.

Sada u 2. kolu Evrolige Partizan u četvrtak od 20.00 časova gostuje Asvelu što će biti veoma emotivna utakmica za Lovernja.

- Nije baš moralo tako da bude, ali to je košarka. Emocija će biti, tu nema dileme. Svi znaju šta osećam kada neko pomene Partizan, šta je taj klub uradio za mene, poznata je i moja ljubav prema Srbiji, ali u četvrtak, kao profesionalni košarkaš, pokušaću da ostavim emocije po strani. Da li ću uspeti, videćemo - rekao je Lovernj za Mozzart Sport.

Biće ovo 1. utakmica protiv bivšeg tima, čiji grb ima istetoviran na ruci.

- Biće čudno, ponekad pomislim da sam juče igrao za Partizan, a već je prošlo toliko godina. Pričali smo već o tome, ništa se nije promenilo. Znam samo da će biti teška utakmica i da će Partizan sa Obradovićem dati sve od sebe da pokuša da nas pobedi - rekao je Francuz.

Podsetimo, oba tima su počela takmičenje u Evroligi porazom u gostima.

Autor: redportal.rs