Večeras će se saznati da li će se Partizan u petak boriti za plej-in ili će se oprostiti od Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 19.30 časova gostuju ekipi Efesa u Istanbulu u okviru poslednjeg kola grupne faze Evrolige.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели KK Crvena zvezda Meridianbet (@crvenazvezdakk)

IZVOR: IG / @crvenazvezdakk

Odavno je jasno da crveno-beli nemaju šansu za borbu i plasman u narednu fazu takmičenja, ali tu šansu i dalje ima njihov najveći rival Partizan čija je sudbina u rukama Crvene zvezde.

Ukoliko ekipa sa Malog Kalemegdana večeras pobedi na gostujućem terenu turski klub, Partizanu će se pružiti šansa da pobedom protiv Valensije, u petak, obezbedi plej-in Evrolige.

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je:

- Za mene je najvažnije šta ćemo mi da uradimo i kako ćemo mi da izgledamo. Igramo za nas, ne za druge. Sve poštujemo, sve protivnike, ali nama je utakmica bitna zbog nas. Borićemo se za sebe. Igramo našu poslednju utakmicu u Evroligi ove sezone i želimo da odigramo dobro. Ova utakmica je potpuno drugačija u odnosu na onaj iz prvog dela sezone, jer Efes sada ima ceo roster na raspolaganju. Ako pamtite, u tom meču s početka takmičenja, imali su veliki broj problema sa povredama. Najvažnije je da izađemo da se borimo svom snagom na oba kraja terena, da budemo pametni i pratimo plan utakmice. Efes ima toliko dobrih pojedinaca, mogu da te napadnu na više različitih načina – spolja, unutra… Zato moramo da budemo koncentrisani u svakom trenutku utakmice, da imamo odgovor. Znamo da su u dobrom momentu i da su u seriji pobeda, ali mi idemo da se borimo - rekao je trener crveno-belih okupljenim novinarima u Beogradu.

S obzirom da ova utakmica nema rezultatski značaj za Crvenu zvezdu, postavlja se pitanje da li će ostaviti srce na terenu za njihovog večitog rivala ekipu Partizana?

Autor: redportal.rs