Košarkaši Partizana večeras počinju novu sezonu u Evroligi

Ekipa Željka Obradovića večeras gostuje ekipi Makabija u Menori u hali koja je praktično neosvojiva tvrđava.

Izraelci su prošle godine na svom terenu izgubili samo 2 puta, protiv Crvene zvezde i Barselone.

Partizan je poslednju pobedu protiv Ponosa Izraela upisao čuvene 2010. godine kada su spektakularnom pobedom u gostima i kod kuće napravili veliki podvig i plasirali se na fajnal-for Evrolige.

Pred večerašnji meč trener crno-belih Željko Obradović izjavio je:

- Igramo protiv Makabija. Zna se kakva nas atmosfera očekuje na tom terenu sa zaista fenomenalnom podrškom koju navijači Makabija pružaju svom timu. Isti trener vodi tim, imaju promene u rosteru, ali je način igre isti. To znači, puno tranzicije, žele u kontranapad kada prime koš, njihova energija u ofanzivnom skoku je tu. Moramo da ne dozvolimo Makabiju drugu i treću priliku. Dosta toga rešavaju kroz igru 1 na 1, a imaju i specifičan napad. Videćemo kako ćemo reagovati - rekao je trener Partizana Željko Obradović i dodao:

- Pre ili kasnije, uvek igraš sa svima. Ne razmišljamo na taj način. Makabi je prvi, probali smo da se spremimo najbolje, da igramo maksimalno, da probamo da odigramo dobru utakmicu i da vidimo gde smo.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Željko Obradović se nadao da će svi biti dostupni, ali...

- Sitni problemi su tu, nadam se da ništa neće uticati da ekipa bude kompletna - rekao je Željko, a ekipa nije bila kompletna pošto je u Beogradu ostao mladi Tristan Vukčević.

Autor: redportal.rs