Peti festival održaće se od 12. do 15. decembra u Velikoj sali Doma omladine Beograda

Američki nezavisni, umetnički ili, kako ga neki zovu, off Holivud film ne prestaje da nas iznenađuje svojom svežinom, raznovrsnošću tema, likova, pejzaža, mesta nastajanja, svojom neuništivom vitalnošću.

Peti festival nezavisnog američkog filma Indie Belgrade i dalje nastavlja da prati svoju jedinstvenu nit slobode, nezavisnosti, nepretencioznosti - u izboru tema, likova, načina pripovedanja i rediteljskih postupaka, te nam tako i ovog puta donosi sveži dah novog i nezavisnog američkog filma.

Nikada do sada izbor filmova na Festivalu nezavisnog američkog filma nije bio bliži mlađoj generaciji publike. Obraćajući se mladima, putem medija koji su za njih poput produženih udova, moždanih ili nekih drugi nadogradnji, festival se ujedno obraća i svoj drugoj publici, donoseći joj neke od najzanimljivijih filmskih priča autora sa severnoameričkog kontinenta. Kao jedinom specijalizovanom festivalu za američki nezavisni film u Srbiji i u jugoistočnoj Evropi, naša misija ostaje da premijerno prikažemo ono čega vrlo retko ima u domaćim bioskopima i na drugim festivalima.

Ovogodišnji gost Bob Bajington ima prestižnu nagradu sa festivala u Lokarnu, ali i dalje snima isključivo van Holivuda i celu svoju karijeru gradi samo na ovaj način. Garantujemo da će osim njegovog novog filma, nagrađivanog ostvarenja Frensis Ferguson, ove godine biti i drugih kadrova, lica i priča koje nećete zaboraviti i uzbuđenja, zbog kojih ćete se ovom festivalu iznova vraćati. Na festivalu će premijerno u Srbiji biti prikazano 7 nezavisnih američkih filmova, a pored razgovora publike sa specijalnim gostom festivala biće održan i master klas, koji će bti svojevrsno rediteljsko otvaranje karata i javno prolaženje kroz ono što čini dobar rad na pripremi filma u nekoj od njegovih ključnih faza realizacije.

IZVOR: YT / @bleeckerstreet

Festival su podržali Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Ambasada SAD u Beogradu i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Autor: redportal.rs

#Dom omladine

#Festival američkog nezavisnog filma

#beograd