Ukoliko se situacija sa epidemijom popravi, džez festival će naredne godine biti održan od 6. do 15. avgusta.

Usled pandemije koronavirusa tokom ove godine festival nije prikupio dovoljno prihoda da bi isplatio plate, pa će od 1. januara otpustiti polovinu radnika, saopštili su iz Nišvila.

Direktor Nišvila Ivan Blagojević ukazao je da se razmišlja i o gašenju festivala ukoliko epidemija koronavirusa potraje i tokom avgusta sledeće godine.

Iako im je namera bila da dobiju kredit od Fonda za razvoj i na taj način zadrže sve radnike i premoste finansijsku krizu, odbijeni su uz obrazloženje da Fond ne daje kredite udruženjima građana i fondacijama: 

- Računamo da će biti do juna otpuštanje, ne duže, otprilike da vidimo kakva će biti sezona, da li će uopšte biti festivala, da li nam trebaju ljudi, zavisno od razvoja situacije vratićemo ljude. Ukoliko normalno bude potrebe za organizacijom, ljudi su nam neophodni, ulagali smo u njihovu edukaciju, teško je naći taj kadar, ali u ovim situacijama je to iznuđeno rešenje – izjavio je Blagojević.

Inače, ako se popravi epidemiološka situacija, internacionalni dzez festival Nišvil bi trebalo da se održi od 6. do 15. avgusta naredne godine.

Autor: redportal.rs

#Niš

#Nišvil

#džez festival

#otpustanje