Traženo da korisnici otvaraju profile pod ličnim imenom

Potpredsednik Pokreta socijalista i narodni poslanik Bojan Torbica istakao je da se Pokret socijalista čvrsto zalaže za ukidanje anonimnosti na društvenim mrežama, dodajući da je Aleksandar Vulin prvi predlagao zakonske regulative po pitanju korišćenja društvenih mreža, te da je zbog toga bio najbrutalnije vređan i karakterisan kao neko ko guši slobodu govora i izražavanja.

U izjavi Bojana Torbice, koja je navedena u saopštenju Pokreta socijalista, navodi se:

Anonimnost na društvenim mrežama, privid zaštićenosti koju anonimnost sa sobom donosi, oslobodila je najgore u čoveku. Hoću čitavu javnost da podsetim da je upravo Aleksandar Vulin, uvidevši kakvo zlo sa sobom donose društvene mreže i koliko štetan uticaj imaju na decu i omladinu, prvi dao konkretan predlog da se donese zakon o ukidanju anonimnosti na društvenim mrežama.

On je naveo da je Vulin bio godinama najbrutalnije napadan zbog predloga da svako ko otvori profil na bilo kojoj društvenoj platformi mora to da učini pod pravim imenom i prezimenom i da stavi svoju fotografiju na profil, te da tako pravim identitetom stane iza napisanog.

Autor: tanjug.rs