Magazin Die Aktuelle je u poslednjem izdanju na naslovnoj strani objavio fotografiju nasmejanog Šumahera uz naslov Mihael Šumaher, prvi intervju.

Porodica sedmostrukog svetskog šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera planira tužbu protiv nemačkog magazina koji je objavio lažni intervju u kome je odgovore, umesto legendarnog vozača, davala veštačka inteligencija.

Šumaher je 29. decembra 2013. godine doživeo nesreću na skijanju u Francuskoj i pretrpeo je teške povrede glave, posle čega je mesecima bio u indukovanoj komi, iz koje je probuđen u junu 2014. godine.

On je u toj nesreći pretrpeo oštećenje mozga i život mu je bio ugrožen. Zvanične informacije o njegovom zdravstvenom stanju su retke, što ljuti njegove mnogobrojne navijače i ljubitelje sporta, a jedan od najboljih vozača svih vremena se od nesreće nije pojavio u javnosti.

Magazin Die Aktuelle je u poslednjem izdanju na naslovnoj strani objavio fotografiju nasmejanog Šumahera uz naslov Mihael Šumaher, prvi intervju.

Ispod naslova piše da je zvučalo obmanjujuće stvarno, a u članku se navodi da je citate proizvela veštačka inteligencija.

Porodica je potvrdila agenciji Rojters da planira tužbu, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Informacije o stanju 54-godišnjeg Šumahera su retke, ali je 2021. godine Netfliks snimio dokumentarni film u kome je učestvovala vozačeva supruga Korina.

Ona je tada rekla da žive zajedno u kuću i da je Šumaher na terapijama, kao i da svi moraju da poštuju privatnost porodice.

- Radimo sve što možemo, da se on oseća udobno, da oseća našu porodicu, našu vezu. Pokušavamo da nastavimo dalje kao porodica, onako kako je Mihael voleo i voli i dalje. Privatnost je privatnost. Važno mi je da on može da uživa tu privatnost. Mihael je uvek štitio nas, a sada mi štitimo njega - navela je ona.

Autor: Novosti.rs