Prošle godine je, međutim, jedan Džordanov dres dostigao aukcijsku cenu od devet miliona evra

Patike koje je proslavljeni košarkaš Majkl Džordan nosio u finalu NBA lige 1998. postigle su rekordnu cenu od dva miliona evra na onlajn aukciji.

Patike koje je proslavljeni američki košarkaš Majkl Džordan nosio u finalu NBA lige 1998. dostigle su rekordnu cenu od 2,2 miliona dolara (dva miliona evra) na onlajn aukciji, navodi se u saopštenju aukcijske kuće Sotsbi. Rekordna je cena za sportsku obuću koja je korišćena na utakmici.

To je model patika Bred Air Jordan 13 i cipele koje je Džordan,(sada 60 godina), koristio da osvoji poslednji od svojih šest šampionskih prstenova.

Prethodno, u oktobru 2021, Džordanove patike su na aukciji dostigle cenu od 1,35 miliona evra, što je bio prethodni rekord. Prošle godine je, međutim, jedan Džordanov dres dostigao aukcijsku cenu od devet miliona evra, što elokventno svedoči o popularnosti ovog košarkaša.

- Današnja rekordna količina još jednom dokazuje da potražnja za Džordanovim predmetima prevazilazi sva očekivanja - rezimira agencijski predstavnik Sotzbija Brama Vahter.

Džordan je nosio pomenute patike tokom drugog poluvremena utakmice između Čikaga i Jute 5. juna 1998. godine, a Čikago je uživao u pobedi 93 – 88. Inače, patike su nosile i Džordanov potpis kada ih je poklonio obožavateljki.

Autor: redportal.rs