Tužba za prevaru od 5 miliona evra

Kako prenosi portal Mondo, Karlu Anćelotiju preti zatvorska kazna od pet godina. Špansko tužilaštvo podnelo je tužbu protiv italijanskog stručnjaka zbog malverzacija sa porezom. Kako se navodi on je u periodu između 2014. i 2015. godine prekršio zakon i utajio je porez.

Anćeloti je ponovo na klupi Reala, u prvom mandatu od 2013. do 2015. godine sa klubom je osvojio Ligu šampiona, Kup kralja, UEFA Superkup, FIFA Svetsko prvenstvo i španski Superkup. Otišao je posle sezone u kojoj kraljevski klub nije osvojio nijedan trofej. Navodno je baš u tom periodu utajio porez pošto je prijavio samo novac koji je zaradio od Reala, a ne od prava na njegove fotografije.

U dugoj i uspešnoj karijeri Anćeloti je vodio Ređanu, Parmu, Juventus, Milan, Čelsi, PSŽ, Bajern Minhen, Napoli i Everton. Sa Madriđanima večeras dočekuje Lajpcig posle pobede u prvom meču (1:0). Očekuje se da će posle tog meča na konferenciji za medije dobiti i pitanje o ovoj tužbi.

Nije Italijan prvi koji je ovako nešto uradio u Španiji, radili su to i Žoze Murinjo, Kristijano Ronaldo, Serhio Ramos, Ćabi Alonso. Svi oni priznali su krivicu pred sudom i dobili su raznorazne finansijske kazne koje su brzo platili. Očekuje se da će tako nešto biti i sa Anćelotijem.

Autor: Mondo.rs