Medvedev naneo Srbinu prvi poraz u 2023. - i to kakav!

NOVAK Đoković nije uspeo da se plasira u finale turnira ATP Dubai 2023: Danil Medvedev je svoju 13. uzastopnu pobedu u ovoj sezoni ostvario nanešvi Noletu prvi poraz u 2023. - konačan rezultat u polufinalu glasio je 6:4, 6:4, pa će se za trofej boriti dva Rusa, jer je prvi finalista postao Andrej Rubljev, koji je sa 6:3, 7:6(9) savladao Aleksandera Zvereva.

Isprva je sve delovalo pomalo i idilično po srpskog asa. Dva uvodna servis gema osvojio je bez izgubljenog poena, a solidno se nosio sa servisima svog suparnika protiv kog je imao devet pobeda i četiri poraza u dosadašnjim duelima. Ali, onda je usledilo "crnih 20 minuta", koji su maltene i rešili pitanje pobednika.

Đoković je počeo da greši prilikom prvog servisa, što je Medvedev obilato krenuo da koristi. A ne samo da je za brejk iskoristio to, već potom i nervozu koju je taj rezultat uneo kod Srbina (pa i ponašanje nekog u publici koji minut ranije). Nedugo zatim je Medvedev novim bravurama došao do velikih 5:2.

Iako je Nole potom drastično podigao nivo svoje igre, bilo je to prekasno. A i nedovoljno. Jedan izgubljeni servis gem je uspeo da nadoknadi, ali ne i drugi usled nestvarne pokretiljivosti Rusa koji je stizao "sve živo" čemu bi njegov rival pribegao u potrazi za "povratkom". Otprilike tako je Medvedev i završio meč, u poenu u kome je "bio otpisan", a poentirao.

Autor: Novosti.rs