Ukoliko imate lagan tepih onda će sve mrlje biti jasno vidljive na njemu...

Otkrivamo vam savete i trikove kako možete ukloniti prljavštinu i fleke sa tepiha uz pomoć jednostavnih alata koji se nalaze u svakoj kuhinji.

Zvakaća guma

Možda se čini da je uklanjanje žvakaće gume sa tepiha mnogo teže nego uklanjanje mrlja od pića. U stvari nije. Stavite kocku leda na to oko 10-15 minuta. Žvaka će postati tvrda i lako se može otkinuti bez ostatka.

Mrlja od vina 🍷

Mrlje od vina treba ukloniti čim se pojave. Za početak, mrlja se obriše papirnim ubrusom kako ne bi jela duboko unutra. Zatim morate ispustiti malo vode da se vino rastvori. Morate potopiti dok se tepih ne osuši. Ako ovo ne funkcioniše, potrebna je kuhinjska so. Sipa se na mrlju i ostavi 2-3 sata.Jestiva so može da upije druge tečnosti. Ova metoda je pogodna za sveže mrlje.

Mrlje od kafe ☕️

Mnogi ljudi piju kafu ne u kuhinji, već u dnevnoj sobi. Zbog toga uvek postoji rizik da se šolja kafe sruši na tepih. Dok mrlja nije imala vremena da se upije, potrebno je eliminisati. Neophodno je pripremiti rastvor sredstva za čišćenje stakla i vode u odnosu 1 prema 2. Potrebno je naneti rastvor na mrlju, pokriti krpom i peglati na vrhu vrućim gvožđem.

Autor: Magazin Novosti