Izašao spisak igrača kandidata za poslednje mečeve kvalifikacija

Kako prenosi portal Mondo, Svetislav Pešić je saopštio svoj prvi spisak posle Eurobasketa u Češkoj i Nemačkoj i saopštio je 24 kandidata za mečeve sa Grčkom i Velikom Britanijom.

Reprezentacija Srbije igra u petak na gostovanju u Grčkoj 24. februara, a nakon toga igra protiv Velike BRitanije u ponedeljak 27. februara čime se završava kvalifikacioni ciklus za Mundobasket u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Selektor je u 24 igrača na koje računa uvrstio i košarkaše Partizana, Crvene zvezde kao i srpske košarkaše koji nastupaju u Evroligi za strane klubove, a tu su i neki igrači iz ABA lige, KLS-a, tako da nema samo košarkaša iz NBA. Od MVP finala Evrolige Vasilija Micića, preko ključnih igrača večitih rivala, do košaraša koji nastupaju u inostranstvu, to je najbolje što Srbija ima. 

Okupljanje našeg nacionalnog tima počeće nakon završenih nacionalnih kupova, a situacija u našoj grupi je takva da je Letonija prva sa sedam pobeda, Srbija i Grčka imaju po pet, Turska i Belgija po tri, a Velika Britanija jednu pobedu. Našem timu je za prolazak dalje potrebna jedna pobeda u poslednja dva meča. 

Autor: Mondo.rs